Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΕΙΟ ΕΒΡΟΥ ΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ Η Χ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.

B.Derbent köyünde yine tahrik var!

25 Mart Milli Bayramı'nda Azınlık çocukları "ÇOLİAS" kıyafeti giyecekler!!!

Evros-Meriç ilinin Orfeas belediyesine bağlı Büyük Derbent Köyü-Mega Derio Türk Azınlık İlkokulu öğrencilerinin Çarşamba günü kutlanacak olan 25 Mart Milli Bayramı'nda "Çolias" kıyafeti giyecekleri belirtilmekte ve bu söylenti kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Gelen haberlere göre okulun ötedenberi köyde sorunlar yaratan Hıristiyan öğretmeni Hara Nikopoulou'nun çocuklara bu kıyafeti hazırladığı belirtilmektedir. Hatırlanacağı gibi bu öğretmenin köyden başka bir okula tayininin yapılması için boykot dahi yapılmıştı. Ancak bütün girişimler sonuç vermemiş ve Nikopoulou köydeki görevine hala devam etmektedir!B. Derbent köyünde geçen milli bayramda da büyük bir tahrik yaşanmış ve Larissa'dan gelen faşist kişiler törenlere katılmış ve halk rahatsız olmuştu. 25 Mart günü de bu tür bir tahrik yaşanabilir. Bölgede yaşayan Azınlık insanının rahatını, huzurunu bozmaya ve iki halk arasında nifak tohumları ekmeye yarayan bu hareket karşısında yetkililerin ve sorumluluların harekete geçmeleri ve doğabilecek olumsuz olayları engellemeleri gerekmektedir.Bilindiği gibi "Çolias" askeri kıyafeti etek ve cepkenden oluşmaktadır. Yunanistran'ın Osmanlı'ya başkaldıran milli kahramanı Kolokotronis ve adamları da bu kıyafetleri giyerlerdi. Yunan istiklâlinden sonra bu tip askerler kralın sarayını korumakla görevlendirildi. Yine milli bayramlarda hudutlarda bu tip askerler nöbet tutmaktadırlar.

Με λίγα λόγια
Το άρθρο προέρχεται από Τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής και σε γενικές γραμμές θεωρεί πως όσο υπάρχουν δασκάλες σαν την Χαρά Νικοπούλου, θα δυναμιτίζεται η καλή σχέση ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους!!!
Το άρθρο συνοδεύεται με ειρωνικά σχόλια για το ότι τα παιδιά του σχολείου θα ντυθούν ευζωνάκια για την Εθνική γιορτή και επαναλαμβάνει υποτιμιτικά το colia για τους ευζώνους που είναι παρεμφερές του ραγιάς.
Αυτοί είναι που μας λένε πως δυναμιτίζεται η σχέση μας με τους Μουσουλμάνους που αυτοί τους αποκαλούν Τούρκους.
Αυτοί που μας θεωρούν και αποκαλούν ακόμη ως ραγιάδες...


http://www.greekalert.com/2009/03/blog-post_6079.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου