Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

«Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς»

Ενώ ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής άλλαζαν δώρα στο μεγάλο σαλόνι του προεδρικού, όλοι άκουσαν τις φωνές που έρχονταν από το προαύλιο. «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς», φώναζαν οι ευσταλείς λοκατζήδες. Κατά τη μετακίνηση του αγήματος προς το χώρο υποδοχής και κατά την αποχώρησή του ακούστηκαν ακόμη τα συνθήματα «Ψηλά ψηλά το πράσινο μπερέ» και «Ο Τολμών νικά».

Το τελευταίο σύνθημα έφεραν στα πέτα και οι ηρωικοί κομμάντος της Α' Μοίρας Καταδρομών, που ήρθαν για να προσφέρουν βοήθεια στη σπαραζόμενη από τον Αττίλα Κύπρο τον Ιούλιο του 1974. Είναι σύνθημα ταυτόσημο με τις ελληνικές καταδρομές, συμφυές με τον τρόπο σκέψης και αντίδρασής τους.

Παραδόξως τα συνθήματα ενόχλησαν κάποιους στο προεδρικό. Στελέχη της Κυβέρνησης έκαναν λόγο για «θορυβώδη παρεμβολή» εν μέσω επίσημης τελετής.Το θέμα δεν έμεινε εκεί, ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε εξηγήσεις και την επομένη 23 Απριλίου, κατά την προσέλευση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, άλλος επικεφαλής είχε λάβει την ευθύνη του αγήματος.

Που φτάσαμε; Και που οδηγούμαστε; ... Να είναι παράνομο και να απαγορεύεται ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ καθαρό, περήφανο, σωστό και ΕΛΛΗΝΙΚΟ, και να επιτρέπεται οτιδήποτε σάπιο , έκφυλο και τουρκοπροσκυνημένο!


ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΣΤΡΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου