Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ Ε-ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ


Τρία φαίνεται πως είναι τα συνθήματα τα οποία οδήγησαν στην απομάκρυνση των εκπαιδευτών. Τα συνθήματα «Τούρκος καλός είναι μόνο ο εχθρός» και «Τούρκος καλός είναι μόνο ο νεκρός», τα οποία δεν προβλέπονται από το ΓΕΕΦ, αφού κρίνεται ότι αντιστρατεύονται τον αγώνα για επανένωση του νησιού και φανατίζουν τους στρατιώτες.Το τρίτο σύνθημα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς», το οποίο θεωρείται εθνικιστικό.
Απομάκρυναν εκπαιδευτές της ΕΦ λόγω παραβίασης διαταγών
Οργή για συνθήματα μίσους. Με απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους τιμωρήθηκαν εκπαιδευτές σε ΚΕΝ που υποχρέωναν τους νεοσυλλέκτους να εκφωνούν συνθήματα παρωχημένων εποχών
Καμπάνες έπεσαν σε εκπαιδευτές στα Κέντρα Εκπαίδευσης Λάρνακας και Πάφου, οι οποίοι διέταξαν νεοσυλλέκτους να εκφωνήσουν συνθήματα τα οποία δεν προβλέπονταν στη διαταγή του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Στους εκπαιδευτές επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή φυλάκισης, ενώ απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ο υπουργός ‘Αμυνας Κώστας Παπακώστας, μιλώντας στο περιθώριο της τελετής διαβεβαίωσης των 12 απόφοιτων μαθητών από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της Ελλάδας, είπε πως μετά από μια πρόχειρη διοικητική έρευνα που έχει γίνει, έχουν δυστυχώς επαληθευτεί οι πληροφορίες για εκφώνηση απαράδεκτων συνθημάτων και χαρακτήρισε λυπηρό, απαράδεκτο και αξιόποινο το γεγονός. Οι «σκληροί» εκπαιδευτές
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο από το ΚΕΝ Λάρνακας έχουν απομακρυνθεί τρεις εκπαιδευτές οι οποίοι είχαν υποχρεώσει τους στρατιώτες να εκφωνήσουν συνθήματα, ενώ άλλοι τόσοι απομακρύνθηκαν από το ΚΕΝ Πάφου. Πρόκειται για κληρωτούς λοχίες, οι οποίοι είχαν αποσπασθεί για την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων από τις μονάδες τις οποίες υπηρετούν. Πάντως, οι ίδιοι γνώριζαν τα συνθήματα τα οποία πρέπει να εκφωνούνται, αφού στα ΚΕΝ είναι αναρτημένοι κατάλογοι του ΓΕΕΦ με τα συνθήματα που προβλέπεται να εκφωνούνται, γιΆ αυτό και η παράβλεψη της πάγιας διαταγής αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, όπως δήλωσε ο Υπουργός ‘Αμυνας.
Παράκαμψη ιεραρχίας: Οι νεοσύλλεκτοι δεν είναι υποχρεωμένοι να εκφωνούν συνθήματα που τους διατάζουν οι εκπαιδευτές τους και τα οποία βρίσκονται εκτός πάγιας διαταγής, δήλωσε ο Υπουργός ‘Αμυνας. «Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο», ανέφερε, «έχουν το δικαίωμα οι νεοσύλλεκτοι να παρακάμψουν την ιεραρχία, και να πάνε απευθείας στο διοικητή του ΚΕΝ και να καταγγείλουν το όποιον εκπαιδευτή παραβιάζει τον κώδικα».
Μια ανώνυμη επιστολή, που υπογράφεται από υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, προς την οργάνωση Χρυσή Αυγή, με την οποία κατηγορείται η Κυβέρνηση για παρεμπόδιση εκφώνησης εθνικιστικών συνθημάτων, έφτασε στα χέρια του Υπουργού ‘Αμυνας, ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός. «Εάν θέλουν να πουν τις απόψεις τους είναι ελεύθεροι να το κάνουν, αλλά να τις πουν επώνυμα. Δεν μπορώ να σχολιάζω ανώνυμες επιστολές ή δημοσιεύματα τα οποία δεν είναι τεκμηριωμένα», ανέφερε. Ερωτηθείς αν οι υπαξιωματικοί θα παραπεμφθούν ενώπιον Στρατοδικείου, ο κ. Παπακώστας είπε πως η παράβαση δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά πειθαρχικό, γιΆ αυτό και δεν μπορούν να παραπέμπονται στο Στρατοδικείο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ,ΠΟΛΙΤΗΣ - 25/07/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου