Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογικό μήνυμα των Πομάκων


Φίλοι μας, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ξέρετε πολύ καλά πως εδώ και μερικά χρόνια, μια ομάδα Πομάκων αγωνίζεται για τη διάσωση και ανάδειξη όλων όσων οι άνθρωποι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής προσπαθούν με κάθε τρόπο να αφανίσουν. Θέλουμε να σώσουμε τη μητρική μας γλώσσα, την ιδιαιτερότητα του πολιτισμού μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Πράγματα δηλαδή που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα αντίστοιχα των τούρκων και που ορισμένοι καλοπληρωμένοι εκτουρκισμένοι Πομάκοι, τα παρουσιάζουν ως τούρκικα.
Θέλουμε να διδαχτούν τα παιδιά μας την γλώσσα της αληθινής τους πατρίδας, την ελληνική και όχι μια εντελώς ξένη και άχρηστη γι’ αυτά γλώσσα όπως είναι η τουρκική. Για τον αγώνα μας αυτό έχουμε δεχτεί έναν απίστευτο πόλεμο, μέχρι και απειλές κατά τις ζωές των παιδιών μας. Αυτοί που μέχρι πριν 5 χρόνια έλεγαν πως δεν υπάρχει η λέξη Πομάκος, εμείς με τον αγώνα μας τους αναγκάσαμε να αναγνωρίσουν την ύπαρξη των Πομάκων, με τη διαφορά ότι εκείνοι μιλούν πλέον για Πομάκους τουρκικής καταγωγής.

Το θέμα είναι πως όλοι όσοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α βάζουν στα ψηφοδέλτια τους μουσουλμάνους ως υποψήφιους βουλευτές, είναι άνθρωποι που ξεκάθαρα μιλούν για τουρκική και όχι όπως ορίζει η συνθήκη της Λοζάνης για μουσουλμανική μειονότητα.
Εμείς λοιπόν προτείνουμε σε όλους εσάς, είτε είστε χριστιανοί είτε είστε μουσουλμάνοι, να μη στηρίξετε τους ανθρώπους αυτούς με την ψήφο σας.
Μπορεί κατά καιρούς να μιλάνε για δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αλλά όταν κάποιος τους πει ότι είναι Πομάκος, ορμάνε πάνω του.

Στηρίξτε τους χριστιανούς υποψήφιους των κομμάτων, αν και εδώ που φτάσαμε, εκείνοι θεωρούνται ακόμα πιο επικίνδυνοι γιατί πολύ απλά είναι ικανοί να ξεπουλήσουν τα πάντα προκειμένου να γίνουν βουλευτές. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που τολμούν να τα βάλουν ανοιχτά με το τουρκικό προξενείο και δυστυχώς αυτοί οι ελάχιστοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βουλής.
Δική μας άποψη πάντως είναι πως σε καμία περίπτωση δε πρέπει να δώσουμε τη ψήφο μας σε όσους αγωνίζονται να αναδείξουν τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Πηγή: NATPRESH Ανεξάρτητη Εφημερίδα των Πομάκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου