Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Άλεξ Ζανάρτνι από τη F1 στο Λονδίνο το 2012

Πρίν από οχτώ χρόνια σε ένα τροχαίο ατύχημα (φωτό 2) έχασε τα δύο του πόδια. Τώρα ετοιμάζεται να πάει μέρος στο Λονδίνο και τους παρά-Ολυμπιακούς το 2012.

Ο Άλεξα Ζανάρντι, οδηγός της F1 τραυματίστηκε σοβαρά το 2001 στη Γερμανία σε αγώνες του πρωταθλήματος αυτοκινήτων, όμως επέστρεψε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό το 2003.
Εκτός από αγώνες του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος «τουρισμού» όπως λέγεται η κατηγορία, ο Ζανάρντι αγαπά πολύ το ποδήλατο (φωτό 1).
Πήρε λοιπόν το ποδήλατό του και την προηγούμενη εβδομάδα αγωνίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας σε δρόμο για άτομα με ειδικές ανάγκες που έγινε στην Ιταλία.
Τερμάτισε 14ος στην γενικής κατάταξη, μόλις 4 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αμερικανό, Όζ Σάντσεζ, νικητή των παρά-Ολυμπιακών στο Πεκίνο πριν από περίπου ένα χρόνο.
Αυτή η επιτυχία «άνοιξε την όρεξη» στον Άλεξ Ζανάρτνι που σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Λονδίνο το 2012 στην ποδηλασία των παρά-Ολυμπιακών.
Στα 42 του χρόνια και μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του δεν το βάζει κάτω. Και κάνει πολύ καλά, ασχέτως του αποτελέσματος, είτε πάει στο Λονδίνο είτε όχι.
Πάντως είναι πολύ καλός στο ποδήλατο με τα χέρια. Το 2007 πήρε μέρος στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης όπου τερμάτισε 4ος στην κατηγορία.


http://greek-olympics.blogspot.com/2009/09/f1-2012.html


Σ.Σ. : ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου