Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ!


Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ προς τον πρέσβη της Αγγλίας Sir Francis Oswald Lindley* (1922), όταν , του ζητούσε επίμονα και με απειλές κατά της χώρας μας, να μην καταδικάσει τους Έξη (6) υπεύθυνους (πολιτικούς & αρχιστράτηγο) της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Πλαστήρας απήντησε:

«Η Ελλάς υπήρξε τίμια Σύμμαχος της Αγγλιας. Την εγκαταλείψατε αλλά εκείνη συνέχισε μόνη τον αγώνα. Είδε τους πληθυσμούς της να σφαγιάζονται, την ελληνική γη να ακρωτηριάζεται. Μπορεί να ζήσει και μόνη. Και αν καταρρεύσει θα στήσουμε στον Κάβο Μαλέα μιά πινακίδα που θα γράφει, πως εδώ ανθούσε κάποτε ένας πολιτισμός, που κατέστρεψαν οι Δυτικές Δυνάμεις, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία. Αυτό να διαβιβάσεις στη Κυβέρνησή σου. Τελειώσαμε κύριε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»

Γιά πόσους Έλληνες πολιτικούς έχετε μάθει ή ακούσει ότι είπαν παρόμοια λόγια στον Αμερικάνο Πρέσβυ την τελευταία 50ετία; Μπορείτε να φαντασθείτε τον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου και τον κ. Κωστάκη Καραμανλή να λέει τέτοιες κουβέντες στον εκάστοτε «αξιότιμο» , πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου