Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Καινούργια Τουρκική Λίρα. Προσοχή !!!!!!!

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έθεσε σε κυκλοφορία, με την έλευση του 2009, το νέο νόμισμα της χώρας, την τουρκική λίρα (TL), που αντικαθιστά τη νέα τουρκική λίρα (YTL.Τα νέα χαρτονομίσματα και νομίσματα, που φέρουν την ονομασία τουρκική λίρα και κουρούς αντίστοιχα, έχουν τεθεί σε κυκλοφορία , με νέα σχέδια, νέο μέγεθος και ενισχυμένα στοιχεία ασφάλειας για την πιστότητά τους. Η αλλαγή αυτή όμως δεν έχει γίνει χωρίς παρατράγουδα και αυτό λόγω της εκπληκτικής ομοιότητας που έχει με το νόμισμα των 2 ευρώ.

Η νέα τουρκική λίρα που κυκλοφορεί έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος με το νόμισμα των 2 ευρώ και το νόμισμα των 0,50 έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος με το νόμισμα του 1 ευρώ!Πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να το μπερδέψει και να το περάσει για νόμισμα των 2 ευρώ αφού αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 16 διαφορετικές όψεις νομισμάτων και 22 διαφορετικές συλλεκτικές όψεις!!!

Στην νέα τουρκική λίρα απεικονίζεται ο Κεμάλ Ατατούρκ και η ισοτιμία της με το ευρώ είναι : 1 TRY = 0.5323 EUR. Το ερώτημα που γεννάται βέβαια είναι γιατί οι Τούρκοι αντιγράφουν το ευρώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αντιδρά. Μέχρι να απαντηθεί το INKA IΩΑΝΝΙΝΩΝ σας συστήνει την προσοχή στις συναλλαγές σας!!! Προσέξτε την ομοιότητα με το ευρωπαϊκό νόμισμα ευρώ!

πηγή EPIRUS GATE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου