Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Βρέθηκαν οι αρχαιότεροι Αιγαιοπελαγίτες.

Ίχνη των πρώτων κατοίκων του Αιγαίου έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη Λήμνο.

Έλληνες, Ιταλοί και Αμερικάνοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν λίθινα εργαλεία 14.000 ετών, που ανάγονται στην επιπαλαιολιθική περίοδο, την 11η χιλιετία προ Χριστού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι πρώτη Αιγαιοπελαγίτες ήταν κυνηγοί και ψαράδες και κατοίκησαν κοντά στην παραλία Λουρί του δήμου Μούδρου.

Μέχρι σήμερα, οι παλαιότερες ανθρώπινες παρουσίες στο Αιγαίο είχαν εντοπισθεί στη λεγόμενη σπηλιά του Κύκλωπα, βόρεια της Αλονήσου και στον Μαρουλά της Κύθνου.

Παρόμοια ευρήματα στη Λήμνο έχουν ανακαλυφθεί στους οικισμούς Πολιόχνη και Κουκονήσι, που ανάγονται από την 5η έως τη 2η χιλιετία προ Χριστού.

Πηγή: star.gr
από το Cocktail News

Αραγε ήταν πρόγονοι των Ελλήνων; Μήπως η επιλεκτική αποδοχή των πληροφοριών που προέρχονται από τους αρχαίους Ελληνες ιστορικούς είναι εκ του πονηρού; Γιατί Ηρόδοτος, Θουκιδίδης και πλήθος άλλοι ιστορικοί και συγγραφείς της Αρχαίας Ελλάδος υποστηρίζουν ότι οι Ελληνες είμαστε αυτόχθονες στην περιοχή αυτή και οι σύγχρονοι μελετητές δεν το δέχονται, την στιγμή που δέχονται πλήθος πληροφοριών για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα;
Μας έχουν πρήξει με τους ανύπαρκτους Ινδοευρωπαίους.........

Αραγε θα μάθουμε ποτέ την εθνικότητα των ανθρώπων αυτών που έζησαν στο Αιγαίο το 11.000 π.Χ.!!!
Κι αν το μάθουν θα μας το πούνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου