Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Μια επέτειος που δεν πρέπει να ξεχάσουμε

240609-vivliopwleiaΠριν ένα περίπου χρόνο, στο κέντρο της Αθήνας και σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, πραγματοποιήθηκαν από ομάδες "αντιεξουσιαστών" εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον τριών πατριωτικών βιβλιοπωλείων. Των εκδόσεων του Άδωνι Γεωργιάδη, του "Πελασγού" του Γιάννη Γιαννάκενα και της "Νέας Θέσις" του Γιάννη Σχοινά. Παρόλο που τότε εμείς, οι "του πατριωτικού χώρου" γράφαμε και ξαναγράφαμε και φωνάζαμε για τις «καταδρομικού» αυτού τύπου επιθέσεις, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία, έκαναν "την πάπια", θεωρώντας προφανώς όλα τα παραπάνω περιστατικά ως "μικροεπεισόδια".
Λίγους μήνες αργότερα ήλθαν τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, για να τους διαψεύσουν και να επαληθεύσουν τους "ακραίους".
Πέρα όμως από την γενικότερη πολιτική αποτίμηση σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης και της αστυνομίας, πέρα από την κριτική μας έναντι των ξεκάθαρα αριστεροκρατούμενων ΜΜΕ, που κυριολεκτικά "έπνιξαν" το θέμα, μην επιτρέποντας ουδεμία κριτική προς τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος, υπάρχει άλλη μια διάσταση: Η ανθρώπινη. Την οποία δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να ξεπεράσουμε έτσι απλά. Τα θύματα των επιθέσεων όχι απλά κινδύνευσαν τα ίδια, καθώς οι επιθέσεις έγιναν ώρες κατά τις οποίες λειτουργούσαν τα καταστήματά τους.
Η αγωνιστική διάσταση, την οποία ανέδειξαν οι ίδιοι οι εκδότες - στόχοι, είναι άξιοι θαυμασμού. Με το που δέχτηκαν την επίθεση σήκωσαν το κεφάλι και στάθηκαν στα πόδια τους, ξαναστήνοντας τα βιβλιοπωλεία τους.

Οι βάσεις της τρομοκρατίας
Κάποιοι στις "υπηρεσίες", ονομάζουν τέτοια φαινόμενα, μαζί με τις επιθέσεις με γκαζάκια, φαινόμενα "ελαφρής τρομοκρατίας". Αυτοί οι κάποιοι είναι τόσο εμποτισμένοι από την λογική του δημοσίου υπαλλήλου που δεν θα έπρεπε να έχουν καμιά σχέση με τις καρέκλες που κατέχουν. Είναι αυτοί όμως που έφτασαν σε αυτές, "σούρνοντας" και "γλείφοντας" πολιτικούς και υποσχόμενοι να τους κάνουν όλα τα χατήρια. Είναι αυτοί που μπήκαν ως "κλαδικάριοι" και αντιμετωπίζουν τις θέσεις τους ως πηγές εισοδήματος.
Γι' αυτό και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι φαινόμενα τρομοκρατίας, όπως αυτό της Τετάρτης, με την δολοφονία ενός αστυνομικού, συνδέονται άμεσα με τις επιθέσεις εναντίον των βιβλιοπωλείων. Γιατί κοινή τους βάση είναι η ιδεολογία της "αριστεράς" που αποδέχεται την βία εναντίον κάθε αντιπάλου της, όσο και αν ουρλιάζουν οι εκπρόσωποί της με "ουμανιστικά" συνθήματα. Οι οργανωμένες επιθέσεις εναντίον των βιβλιοπωλείων του πατριωτικού χώρου, δεν είναι τίποτε άλλα παρά ο προθάλαμος αυτών που σκοτώνουν. Δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε, είναι αυτονόητο.
Ειδικά στην Ελλάδα, όπου οι "νεαροί" των Εξαρχείων χαίρουν ασυλίας και προστασίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει το επόμενο βήμα και από το μπιτόνι, να περάσουμε στο όπλο.

Tα βιβλία και οι Ιδέες δεν καίγονται

Άδωνις Γεωργιάδης: "Ένα χρόνο μετά, τίποτε δεν έχει αλλάξει. Το αντίθετο: έχει γίνει πιο εντόνο το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην κοινωνία. Ελπίζω ότι στην κυβέρνηση θα βάλουν μυαλό και θα αποφασίσουν επιτέλους να κυβερνήσουν."
Γιάννης Γιαννάκενας: "Τον Ιούνιο πέρυσι, "κουκουλοφόροι της Νέας Τάξης" επέδραμαν κατά των πατριωτικών βιβλιοπωλείων, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Είχα πει τότε ότι αρρωστημένα μυαλά ονειρεύονται νέα δεκεμβριανά και δυστυχώς επαληθεύτηκα τον Δεκέμβρη. Για εμάς τους Έλληνες, η πολιτική πηγάζει από τον Πολιτισμό μας και υπερασπίζεται τις διαχρονικές αξίες μας. Η κοινωνική αλληλεγγύη και η ελευθερία αποτελούν βασικούς άξονες ανάπτυξης και πρόοδου του έθνους.
Οι πρακτικές της πολιτικής και πνευματικής βίας, είναι ξένες προς τον Ελληνικό Πολιτισμό και πηγάζουν από το ταξικό μίσος με το οποίο ο μαρξισμός μπολιάζει την ανθρωπότητα.
Τα βιβλία και οι Ιδέες δεν καίγονται, τέτοιες ανελεύθερες ενέργειες σφυρηλατούν ακόμα περισσότερο την ΠΙΣΤΗ και την ΑΓΑΠΗ μας στην Πατρίδα. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω όλους εκείνους του συναγωνιστές που στάθηκαν στο πλευρό των πληγέντων εκδοτών. Η συμπαράστασή τους ήταν καθοριστική.
Γιάννης Σχοινάς: "Επρόκειτο για σχεδιασμένη ενέργεια, που αποσκοπούσε στο να φιμώσει τους σκεπτομένους ελληνικά, κλείνοντας τους εκδοτικούς οίκους. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου